Rome

Nieuwsbrief augustus
21 augustus 2023

Over passie en de angst van de mind 

Zijn motor versnelde, de wind sloeg wild in mijn gezicht, Rome ging aan me voorbij op topsnelheid.

Ik hield hem stevig vast. “Wat ben jij in godsnaam aan het doen?” zei mijn mind bezorgd. “Straks zit daar een Italiaanse maffiabende aan tafel klaar om je te vermoorden.” Ik had Matteo* een paar uur geleden leren kennen. De chemie was onmiskenbaar. Ik viel als een blok voor zijn Italiaanse looks en flair. Onze energie matchte, we dansten, onze lijven kleefden aan elkaar alsof we nooit anders gedaan hadden. Ik was op reis. Het was zomer. Serendipiteit had me hier gebracht en die perfectie liet ik even toe. Matteo nam me mee naar huis. Op zijn motor. Hij wilde niet in het openbaar gezien worden omwille van paparazzi.

Mijn lijf zei ja. Mijn hoofd maakte me bang, voorspelde problemen en rotscenario’s: “Ik zou hier nooit levend uitkomen.” “Hij had vast een kwade ex die aan tafel met een slagersmes me zat op te wachten.” “Geniet van de laatste flarden van Rome, dit is je einde.” En toen besloot ik: “Nee, ik volg dit moment, ik vertrouw mijn buikgevoel. En als het slecht uitdraait, dan is het zo.” Ik ontspande, ik wilde met elke vezel van mijn wezen deze ervaring opnemen. Ik voelde de warme zomerwind die afkoelde door onze snelheid en ik verwonderde me over deze ontmoeting die ik zelf nooit in scene had kunnen zetten.

Ik had een geweldige nacht. Matteo is nog steeds in Rome. Ik ben hier. Zo wilden we het, zo ging het.

Ons hoofd kan ons op hol brengen en is daar heel goed in. Onze mind wil ons beschermen en helpen en is tegelijk beperkt door angst. Niemand heeft mentale autoriteit. Onze human design waarheid is altijd fysiek. Wat drijft jouw beslissingen? Durf jij ook in het ondernemerschap je eigen kompas volgen? Of laat je je leiden door angst-scenario’s, piekeren of mentale druk?

Ik maakte er een gratis 3-delige videoreeks over. Je krijgt 3 dagen lang een mini-video met een paar tips zodat je sterker en dieper vanuit je eigen kern kan leven en ondernemen. Kijk maar even onder “free stuff” als je daar wil van genieten. 

Liefs, Soetkin

*Matteo is een ficitieve naam om privacyredenen.